Reiseruten

Velkommen til vår reiseplanlegger!

Seilturen starter i hjemlandet vårt Norge og skal forhåpentligvis ende i New Zealand. Vi har laget en rute vi ønsker å seile men er samtidig forberedt på endringer som kan dukke opp underveis. Vi kommer til å følge en velkjent rute sydover og deretter vestover som er kjent for å gi stabile værforhold og mye medvind.

Denne ruten fører oss forbi England, Frankrike og Portugal før turen går til en rekke atlantisk øyer som Madeira, Gran Canaria og Kapp Verde. Snuten snus så vest over Atlanterhavet til de Karibiske øyer. Deretter må vi ta et valg; skal vi fortsette gjennom Panama-kanalen og inn i Stillehavet eller skal vi vende skuten hjemover. Ønsket er å seile Stillehavet, besøke de mange stillehavsøyene før man avslutter turen i New Zealand eller Australia. 

Første stopp er over Nordsjøen og til Shetland. I utgangspunktet tenkte vi å dra til Ivernes i Skottland men vi valgte å legge ruten til nordsiden av Skottland istedenfor. Det virker helt ærlig litt kjedelig å gå for motor gjennom caledoniakanalen.

Videre går turen mellom Irland og Storbrittania til sydspissen av Storbrittania. Her ønsker vi enten å krysse over biscayabukten direkte eller til Brest i Frankrike og så biscayabukten. Dette havstrekket er kjent for å kunne bli tøft på grunn av vær og vind fra nordatlanteren. Her gjelder det å planlegge godt etter været.

Etter denne krysningen kommer vi til å tilbringe en del tid langs Spania og Portugals vestkyst før vi seiler ut på Atlanterhavet mot Madeira og deretter Gran Canaria. 

Fra Gran Canaria seiler vi til Kapp Verde, som blir ca en ukes tid på havet. Når vi når Kapp Verde begynner forberedelsene på vår første store havkrysning – Over Atlanterhavet til Karibien. Vi regner med å bruke ca 16-20 dager på denne krysningen. SPENNENDE!

Karibien!! Her begynner moroa for alvor. Det er nok øyer å utforske her, blant annet gleder vi oss spesielt til Guadeloupe og Jomfruøyene. Vi ønsker å tilbringe rundt to måneder i dette området før vi setter seil for Panama.

Etter noe som sikkert blir en klam tur gjennom panamakanalen, ankommer vi endelig stillehavet. Vi har veldig lyst til å besøke Galapagos, men er redd for at vi ikke slipper inn i landet på grunn av strenge regler for å bevare det rike dyrelivet på øyen.

Next up – den lengste havkrysningen på rundt 30 dager over Stillehavet. 

En slik tur krever mye forberedelse før avreise. Mye av dette vil bli gjort i Panama by. Båten må være i topp stand og fylt til randen med mat og drikke.

Stillehavet kan også by på et stort spekter av spennende øyer som påskeøyene og adamstown. Vi får se om vi velger å reise hit, ettersom vi må gjennom to værsystemer relativt langt syd. Verdt det?

En mer sannsynlig rute er direkte over Stillehavet til Marquesasøyene og diverse andre øyer i Fransk Polynesia. Deretter står blant annet Cookøyene, Niue og Tonga for tur. Et absolutt must er å besøke Fiji ettersom dette er Kristines store drøm fra filmen «Sinbad: Legenden på de syv hav».

Når vi kommer så langt må vi velge, skal vi dra til Australia eller New Zealand? Vi har snakket mest om å dra til sistnevnte, kanskje vi har tid og lyst til begge deler?

Tanken er imidlertid slik at vi skal ende vårt saktegående eventyr i dette området. Kanskje vi selger båten i New Zealand eller kanskje vi har råd til å seile den jorden rundt tilbake til Norge. Dette er spørsmål vi må forholde oss til underveis og som vi kommer til å ta litt på sparket.

 

Følg gjerne med på vår blogg, hvor vi skal skrive mer detaljert om denne reisen og de destinasjonene vi gleder oss til å besøke.